HTML

I SEE STARS

Friss topikok

  • Ismeretlen_57955: Örülök :) (2011.06.27. 22:33) Oskola
  • Ismeretlen_186000: Hey what the fuck is wrong with you ? Ripping Off my entire Vampirefreaks profile AND my Wretch.cc... (2011.06.16. 08:07)
  • rotten: Jó blog, érdekes lány. (2011.04.28. 18:58) Never again
  • Ismeretlen_74280: jaj, nem azért mondtam, hogy szégyeld magad, csak érdeklődtem. egyébként jobbulást! (2011.02.13. 19:09) I'm alive
  • Ismeretlen_74280: élsz még, te lány? (2011.02.12. 15:59)

Címkék

2009.07.20. 16:42 I-SEE-STARS

Fekete város

Nos,hát ennek is a végére értem. Megszűntem Görgőn és Lőcsén lakni. Tanulság,az ember hülye,és a bosszú...a harag...valóban rossz tanácsadó.

"-Gyilkosok vagytok,gonoszok vagytok,meg fog az isten büntetni. Kereszténynek tartjátok magatokat,de nincs bennetek mákszemnyi könyörület. Azt hallom,csak arra kért a szegény úr,hogy legalább a lánykájától hagyjátok elbúcsúzni,és még azt se tettétek meg,pogányok. Oh istenem, istenem,mit fog most az a lányka csinálni? Pedig milyen szép.Csodaszép.És milyen jó. Hiszen te ismered,Fabricius.

-Nem ismerem-jegyezte meg a bíró hanyagul oda vetve.

-Ej,dehogynem.Csakhogy álnevet visel. Otrokócsy Rozália.

A szenátorok ijedten ugráltak fel. Fabricius halotthalványan zuhant a földre.

-Mi baja,az istenért?

Mauks Donát uram az ajtóhoz rohant és kikiáltott a szolgáknak:

-Hamar,hamar vizet,bíró uram elájult."

 

Tömörem Görgey Pál alispán volt Görgőn. Egy vadászat alkalmával a lőcsei bíró a két falu határánál, rálőtt Görgey kutyájára,mire az lelőtte a lőcsei bírót.A lőcseiek meg ahelyett hogy segítettek volna rajta,felkapták és futottak vele át a szomszéd faluba,kinyomva belőle mindent vért,hogy minél nagyobb karéj földet kerítsenek maguknak.Lett nagy felháborodás Lőcsén, s elrendelték hogy míg elégtételt nem vesznek,mindenkinek fekete ruhában kell járni. No osztán történt egy s más,Görgey álnéven beadta a lányát,Rozáliát egy lőcsei intézetbe,ahol úri lányt csinálnak belőle-féltette,hát gondolta,pont nem ott fogják keresni. Menet közben Rozália és Fabricius egymásba szerettek,Rozáli meg is írta apjának "hogy beszélnünk kell apuci". Fabriciust megválasztották Lőcse új bírójává (miután Nostkurb uramat-az előző bírót-agyon nyomta a megölt bíró szobra.) Görgey pedig úgy határozott megyegyűlést hív össze-a megyeháza Lőcsén volt-úgyis beszélni akar a lányával. Igen ám,de Lőcsén elfogták,a többi nemes,és huszár kiszorult a városból,Görgeyt azonnal a bíróságra citálták és olyan negyedóra alatt azonnali határozatban halálra ítélték. 10perc múlva már nem volt feje. Ekkora szaladt be Görgey egy barátja,Quendel, aki közölte vele-mint fent olvasható-hogy pont a Rozáli apját sikerült ilyen pikkpakk lefejeztetni....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iseestars.blog.hu/api/trackback/id/tr134993932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása